Windows 11 is er!

Geplaatst op 05-10-2021

Het wachten is voorbij! Het is 5 oktober en dat betekend dat je eindelijk kan upgraden naar het nieuwe Windows 11-besturingssysteem! Er is veel te ontdekken in over deze nieuwe versie en in deze blog geven we je alle belangrijke informatie zodat je helemaal klaar bent voor de overstap naar Windows 11!

Microsoft zit al sinds 2015 vast op Windows 10. De reden daarvoor is vrij eenvoudig, Microsoft heeft Windows 10 herhaald door middel van tweejaarlijkse updates, maar heeft geen fundamentele wijzigingen aangebracht. Toch is er nu eindelijk een nieuwe Windows! Volgens Microsoft is Windows 11 “een nieuwe Windows-ervaring die je dichter bij de mensen en dingen brengt waar je van houdt.” Van een verjongd Startmenu tot nieuwe manieren om verbinding te maken met mensen, nieuws, games en inhoud: Windows 11 is de plek om op een natuurlijke manier te denken, je uit te drukken en te creëren.

Functies

Windows 11 zal volgens Microsoft het meest veilige besturingssysteem tot nu toe zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook volop nieuwe functies:

Veiligheid
Volgens Microsoft wordt Windows 11 het meest veilige besturingssysteem tot nu toe

Games
Windows 11 gaat de Windows 10 Xbox-app vervangen door de Xbox Game Pass-app waarmee je games kan kopen, beheren en verwijderen. Daarnaast wordt gamen naar een nieuw niveau gebracht door middel van realistische grafische capaciteiten.

Gezondheidsapp
Er is een verbeterde gezondheidsapp aanwezig bij de Instellingen. Hierin zal Windows 11 je aanbevelingen geven over helderheid, energiebesparend modus en meer om gezond te blijven werken.

Snap Groups
Er is een nieuwe functie genaamd Snap Groups. Hoewel je al multitasking hebt gedaan in Windows 10 met de mogelijkheid om vensters naar verschillende plaatsen op je scherm te “klikken”, brengt Windows 11 deze functie naar een hoger niveau. Snap Groups zijn eigenlijk de groepen die worden opgeslagen wanneer je een lay-out maakt via de functie Snap-lay-outs in Windows 11. Zo ga je dus met je vensters aan de slag zoals jij dat wil!

Teams
Microsoft Teams zit volledig verwerkt in het dock waardoor Teams volledig geïntegreerd in je computer is. Je kan bellen of chatten, ongeacht het apparaat waarop men zich bevindt

Microsoft Store
De Microsoft Store is herontwerpen op zowel de inhoud als de besturing.

Verschil Windows 10 & Windows 11

Windows 11 heeft eigenlijk alle kracht en beveiliging van Windows 10 maar dan met een opnieuw ontworpen en opgefrist uiterlijk. Het wordt geleverd met nieuwe tools, geluiden en apps.

Systeemvereisten

De update of installatie naar Windows 11 kan kosteloos gedaan worden. Wel zijn er een aantal minimale systeemvereisten waar jouw computers aan moeten voldoen:

Processor: 1 GHz of sneller met minstens twee cores op een compatibele 64-bit processor of SoC


RAM: 4GB


Opslag: 64GB


Systeemfirmware: UEFI, in staat tot Secure Boot


TPM: Trusted Platform Module 2.0


Grafische kaart: DirectX 12 of later met WDDM 2.0-driver


Display: 720p, 8-bit per kleurkanaal, minstens 9 inch diagonaal


Internetverbinding en Microsoft-account: Windows 11 Home vraagt een actieve internetverbinding en een Microsoft-account om de eerste set-up van het systeem te kunnen volbrengen.


Hulp nodig bij de overstap naar Windows 11? Neem contact met een van onze IT-consultants op!

Neem contact op

Gebruikte bron: https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-11

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!