Home » Nieuws » Onderzoek Werkzaamheden Helpdesk

Dat werken op de helpdesk veelomvattend en afwisselend is wisten we natuurlijk al lang. Een onderzoek van Linden-IT onder ruim 100 van haar medewerkers bevestigt dit beeld. In een enquête onder onze eigenlijk medewerkers werd gekeken naar welke werkzaamheden de IT professionals zoal verrichten en welke tools het vaakst gebruikt worden. Daarnaast hebben wij onderzocht welke IT gerelateerde problemen het vaakst voorkomen op een helpdesk.

(download link)

De IT-afdeling

De term helpdesk wordt nog steeds het meest gebruikt voor de afdeling die gebruikers ondersteunt, maar ook de termen service desk of user support kom je veel tegen. Werken op de helpdesk gebeurt vaak in teamverband; bijna 40% van de bedrijven heeft een team van 5-10 personen dat verantwoordelijk is voor de gebruikersondersteuning. En 40% van de helpdesks ondersteunen tussen de 100 en 1000 gebruikers.

Onder deze gebruikers vallen zowel interne gebruikers binnen het bedrijf als externe gebruikers van buiten de organisatie.

Besturingssystemen

Op het gebied van besturingssystemen gaat Windows 10 aan kop met 45%. Opmerkelijk is dat Windows 7 met 36% nog redelijk vaak wordt gebruikt.

Bij de servers is er nog en grote groep die van Windows Server 2012 (44%) moet migreren naar Windows Server 2016. Op dit moment draait 28% van de servers op Windows Server 2016.

Windows desktops, Windows laptops worden verreweg het meest gebruikt. In nog geen 10% van de bedrijven spelen Macbooks een rol. Wel voert de iPhone de boventoon bij de telefoons.

Helpdeskpakketten en Tools

Ruim 41% van de ondervraagden gebruikt TOPdesk als registratietool. Maar er zijn pakketten in opkomst van leveranciers die wereldwijd hard aan de weg timmeren zoals Freshdesk, Jira, ServiceNow en Zendesk met elk zo’n 5% marktaandeel in Nederland. Verder gebruikt 8% de registratietool van ServiceNow en wordt Zendesk met 6% gebruikt.

Meer weten over helpdeskpakketten?

Lees ons nationale onderzoek over de meest gebruikte helpdeskpakketten en remote support tools hier.

Uitgelicht

Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel…

Lees verder »

Linden-IT in 2021!

Het is December en dat betekend dat de laatste maand van 2021 is aangebroken. In dit jaar is Linden-IT enorm gegroeid en hebben wij een aantal grote mijlpalen behaald. Tijd…

Lees verder »

Linden-IT opent kantoor in Portugal

In ons kantoor in Lissabon gaan we de activiteiten van Linden-IT in Nederland ondersteunen. Met name op het gebied van sales en recruitment support. Lissabon is een aantrekkelijke stad om…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!