Home » Nieuws » Onderzoek Werkzaamheden Helpdesk

Dat werken op de helpdesk veelomvattend en afwisselend is wisten we natuurlijk al lang. Een onderzoek van Linden-IT onder ruim 100 van haar medewerkers bevestigt dit beeld. In een enquête onder onze eigenlijk medewerkers werd gekeken naar welke werkzaamheden de IT professionals zoal verrichten en welke tools het vaakst gebruikt worden. Daarnaast hebben wij onderzocht welke IT gerelateerde problemen het vaakst voorkomen op een helpdesk.

(download link)

De IT-afdeling

De term helpdesk wordt nog steeds het meest gebruikt voor de afdeling die gebruikers ondersteunt, maar ook de termen service desk of user support kom je veel tegen. Werken op de helpdesk gebeurt vaak in teamverband; bijna 40% van de bedrijven heeft een team van 5-10 personen dat verantwoordelijk is voor de gebruikersondersteuning. En 40% van de helpdesks ondersteunen tussen de 100 en 1000 gebruikers.

Onder deze gebruikers vallen zowel interne gebruikers binnen het bedrijf als externe gebruikers van buiten de organisatie.

Besturingssystemen

Op het gebied van besturingssystemen gaat Windows 10 aan kop met 45%. Opmerkelijk is dat Windows 7 met 36% nog redelijk vaak wordt gebruikt.

Bij de servers is er nog en grote groep die van Windows Server 2012 (44%) moet migreren naar Windows Server 2016. Op dit moment draait 28% van de servers op Windows Server 2016.

Windows desktops, Windows laptops worden verreweg het meest gebruikt. In nog geen 10% van de bedrijven spelen Macbooks een rol. Wel voert de iPhone de boventoon bij de telefoons.

Helpdeskpakketten en Tools

Ruim 41% van de ondervraagden gebruikt TOPdesk als registratietool. Maar er zijn pakketten in opkomst van leveranciers die wereldwijd hard aan de weg timmeren zoals Freshdesk, Jira, ServiceNow en Zendesk met elk zo’n 5% marktaandeel in Nederland. Verder gebruikt 8% de registratietool van ServiceNow en wordt Zendesk met 6% gebruikt.

Meer weten over helpdeskpakketten?

Lees ons nationale onderzoek over de meest gebruikte helpdeskpakketten en remote support tools hier.

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!