Co-Sourcing

Wat is co-sourcing?

Het maken van planningen, opvangen van ziekte en tegelijkertijd de ultieme klantbeleving behalen. Er zijn ontzettend veel dingen waar aan gedacht moet worden bij het efficiënt inrichten van een helpdesk. Maar waar haalt u de tijd vandaan? Wij helpen u verder door middel van co-sourcing. Dit is een samenwerking tussen uw organisatie en Linden-IT. Hierbij ontzorgen wij u en nemen alle activiteiten rondom de helpdesk over. Dit resulteert in een 100% bezetting van uw helpdesk.

Hoe werkt co-sourcing?

Wilt u gebruik maken van onze co-sourcing mogelijkheid? Dat kan natuurlijk. Om een goede start te maken zullen wij eerst een analyse maken van de huidige situatie.

  • Waar staat u nu?
  • Hoe ziet het team eruit?
  • Wat voor mensen gaan het verschil maken in deze organisatie?

Deze vragen helpen ons om de service te verhogen. Het volledig bezetten van de helpdesk is onze core business. Wij zullen een compleet team opstellen, inclusief back up. Hierdoor kunnen wij gemakkelijk schakelen bij bijvoorbeeld ziekte. Wij vinden het belangrijk dat het personeel goed binnen uw organisatie past. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de juiste trainingen en inwerkperiode cruciaal. Ook dit zullen wij ook volledig verzorgen.

Waarom Linden-IT?

Een goed georganiseerde helpdesk waar u zelf geen omkijken meer naar hebt. Dat klinkt goed toch? Wanneer u met Linden-IT in zee gaat zorgen wij ervoor dat uw helpdesk nooit meer onderbezet is. Het gehele team inclusief de back up pool is volledig ingewerkt en direct inzetbaar. Wij kunnen gemakkelijk schakelen bij tijdens piekmomenten. Het team kan uitgebreid worden bij drukte en teruggedraaid tijdens rustigere periodes. Ook het maken van de gehele planning wordt door Linden-IT gedaan.

Wat is co-sourcing bij Linden-IT?