Remote Servicedesk

Continuïteit en optimale bereikbaarheid op uw ICT-servicedesk

Wilt u altijd de beschikking hebben over capaciteit op uw servicedesk? Heeft u behoefte om kosten te besparen op een gedeelte van uw ICT-afdeling? Zou u zich meer willen focussen op uw corebusiness?

De remote servicedesk is een oplossing die Linden-IT biedt voor klanten die graag hun servicedesk volledig of gedeeltelijk willen uitbesteden.

De servicedesk van Linden-IT ondersteunt de medewerkers of klanten van uw organisatie vanuit ons kantoor in Amsterdam. Onze ervaren supportmedewerkers vormen uw eigen servicedesk, maar dan op afstand.

Bel onze
Sales Consultant
085-0493240

Kwaliteit en inzicht

Aangezien de servicedesk het eerste contactpunt is voor uw gebruikers en klanten is het van belang om de juiste kwaliteit te leveren. Linden-IT ondersteunt dit door de processen goed in te richten en met goed getrainde en opgeleide IT-professionals te werken.

Door onze maandelijkse rapportages en eventueel klanttevredenheidsonderzoeken houden wij u op de hoogte van de serviceverlening.

Garantie en kostenbesparing

Linden-IT garandeert de serviceniveaus en kwaliteit van de dienstverlening voor uw gebruikers en klanten. Ondanks deze garantie is het uitbesteden van uw IT-servicedesk vaak kostenbesparend doordat u minder kosten heeft voor personeel, huisvesting, verzuim, verzekeringen, opleidingen en technische inrichting.

Over Linden-IT

Linden-IT zet zich in om de beste match te vinden tussen ICT-dienstverlening en haar opdrachtgevers. Dit doen we door snel te schakelen, een persoonlijke benadering en een uiterst effectieve werkwijze te hanteren. Ons doel is om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij elk ICT-vraagstuk.

Offerte aanvragen

  • Linden-IT slaat gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Linden IT. Indien wenselijk kunt u ons altijd een verzoek doen uw gegevens te verwijderen. Lees voor meer informatie onze privacy statement.
    Gaat u hiermee akkoord?