Sollicitatietips

Of jij nu net klaar bent met school en een start aan jouw carriere wil maken, of al ervaring hebt opgedaan en graag een volgende stap wilt maken, iedereen moet de sollicitatiefase ene keer door. Maar dit kan best stressvol zijn. Je moet jezelf goed kunnen presenteren, terwijl jij ook wilt opvallen tussen andere sollicitanten.

Maar hoe zorg jij ervoor dat jij een goede indruk achterlaat en aangenomen wordt? LindenIT is hier om jou te helpen. Door middel van onze sollicitatietips heb jij binnen no-time een mooie functie die bij jou past!

Maar laten wij beginnen met de 5 algemene sollicitatietips die de basis vormen van een goede indruk:

 • Tip 1: Research!

  Je doet er goed aan om onderzoek te doen naar het bedrijf waar jij voor hebt gesolliciteerd. Bekijk de website, haal het bedrijf even door de Google-search en check social media kanalen. Zo ben jij goed voorbereid voor vragen

 • Tip 2: Beter te formeel dan te casual

  Weet je niet zo goed wat de sfeer van een bedrijf is? Neem het zekere voor het onzekere en ga voor formeel, dan sla je de plank nooit mis

 • Tip 3: Actieve houding

  Laat zien dat je geïnteresseerd bent: ga rechtop zitten, maak oogcontact en maak eventueel aantekeningen

 • Tip 4: Voorbereiding

  Van een aantal vragen kan je al verwachten dat die gesteld gaan worden, bereid deze dan ook voor zodat je niet met je mond vol tanden staat

 • Tip 5: Blijf jezelf

  Zet je beste beentje voor maar doe jezelf niet anders voor dan je bent. De werkgever zal dit (uiteindelijk) doorhebben

Abonneer je op ons YouTube kanaal!

Je vindt handige tips voor jouw sollicitatie op ons YouTube kanaal. Zo kan je een betere voorstelling krijgen van wat bijvoorbeeld de beste keuze is voor een outfit.

Daarnaast hebben wij nog andere leuke video’s om jou een goed beeld te geven van LindenIT.

Bekijk nu hier aflevering 1 van de LindenIT sollicitatietips.

Dus abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste sollicitatietips!

LindenIT Blog

Ook op onze blog pagina kan jij terecht voor handige sollicitatietips.

Wanneer je uitgenodigd wordt voor het eerste gesprek kan dat wat spanning opleveren. Hier lees je over wat je nodig hebt om jouw sollicitatiegesprek voorbereid en zelfverzekerd te voeren.

Bovendien vind je hier ook andere erg interessante blogs over alles wat te maken heeft met IT en carrière. Kijk gerust even rond!

ICT Kennisoverzicht

Als ICT’er heb je vaak kennis opgedaan over veel verschillende gebieden. Naast sollicitatietips biedt LindenIT jou een manier om al van al deze kennis een helder overzicht te maken. Dus ga naar het ICT kennisoverzicht van LindenIT en vul jouw kennis in!

Daarnaast kan je dit overzicht meteen naar ons opsturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op voor een evaluatie.

Ga nu naar ICT Kennisoverzicht

Vacatures

Bovendien doen wij van LindenIT er alles aan om de perfecte werkplek te vinden voor jou.

Of jij nu al flink wat ervaring hebt opgedaan of net van school komt, wij hebben een mooi aanbod in vacatures voor ieder stadium in jouw carrière.

Dus bekijk nu onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Bekijk onze vacatures Stuur een open sollicitatie