Sollicitatietips

Voorbereid op sollicitatiegesprek

met Linden-IT

Of je nu net klaar bent met school en een start met je carrière wil maken, of al ervaring hebt opgedaan en graag een volgende stap wilt maken; iedereen moet de sollicitatiefase een keer door. Maar solliciteren kan best stressvol zijn. Je moet jezelf goed kunnen presenteren, terwijl je ook wilt opvallen tussen andere sollicitanten.

Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede indruk achterlaat en aangenomen wordt? Linden-IT is er om jou te helpen. Door middel van onze sollicitatietips heb je binnen no-time een mooie functie die bij jou past!

Linden-IT don't be stressed you are simply the best

Ben je net afgestudeerd? Gefeliciteerd! Maar hoe ga je verder? De banenmarkt is natuurlijk nog nieuw voor je. Geen stress, want wij gaan jou door deze fase heen helpen. In de video hiernaast leggen wij jou uit hoe zo’n sollicitatieprocedure er ongeveer uit ziet. Bekijk de video en lees snel verder zodat je straks echt voorbereid bent op jouw sollicitatie!

Sollicitatietips:

 • Tip 1: Research!

  Je doet er goed aan om onderzoek te doen naar het bedrijf waar jij voor hebt gesolliciteerd. Bekijk de website, haal het bedrijf even door de Google-search en check social media kanalen. Zo ben jij goed voorbereid op vragen van jouw gesprekspartner.

 • Tip 2: Beter te formeel dan te casual

  Weet je niet zo goed wat de sfeer van een bedrijf is? Neem het zekere voor het onzekere en ga voor formeel, dan sla je de plank nooit mis.

 • Tip 3: Actieve houding

  Laat zien dat je geïnteresseerd bent: ga rechtop zitten, maak oogcontact en maak eventueel aantekeningen.

 • Tip 4: Voorbereiding

  Van een aantal vragen kan je al verwachten dat die gesteld gaan worden, bereid deze dan ook voor zodat je niet met je mond vol tanden staat.

 • Tip 5: Blijf jezelf

  Zet je beste beentje voor maar doe jezelf niet anders voor dan je bent. De werkgever zal dit (uiteindelijk) doorhebben.

Lees nu de blog

van Linden-IT

Ook op onze blogpagina kun je terecht voor handige sollicitatietips.

Wanneer je uitgenodigd wordt voor het eerste gesprek kan dat wat spanning opleveren. Hier lees je over wat je nodig hebt om jouw sollicitatiegesprek voorbereid en zelfverzekerd te voeren.

Bovendien vind je hier ook andere erg interessante blogs over alles wat te maken heeft met IT en carrière. Kijk gerust even rond!

Vacatures

Bij Linden-IT doen we er alles aan om de perfecte werkplek te vinden voor jou.

Of je nu al flink wat ervaring hebt opgedaan of net van school komt; wij hebben een mooi aanbod in vacatures voor ieder stadium van je carrière.

Dus bekijk nu onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Bekijk onze vacatures

Ga jij deze tips toepassen?

Solliciteer direct!