Waarom detachering van IT-personeel een goede oplossing is

Geplaatst op 12-07-2017

Linden-IT is, zoals jullie weten, een detacheringsbureau voor IT-personeel. Veel IT-bedrijven zijn bekend met deze manier van personeel werven. Maar er zijn nog genoeg bedrijven die bij het horen van detachering, het liefst direct de telefoon ophangen. Vaak omdat gedacht wordt dat dit veel te duur is. Maar is dit ook daadwerkelijk zoveel duurder dan werving en selectie of het werven van eigen personeel? Wij zijn ervan overtuigd dat dit niet zo is. En dat het gemak dat detachering met zich meebrengt zoveel meer oplevert dan dat het daadwerkelijk kost. Wil je weten waarom? Pak er lekker een bakje koffie bij, en neem een kleine 10 minuten de tijd om je te laten overtuigen van detachering. Veel lees plezier!

Hoe werkt detacheren?

Bij detachering huur je als het ware je personeel in. Wij vinden de perfecte match voor jouw bedrijf. Stel deze persoon gaat bij jullie in dienst dan betalen wij als opdrachtgever het salaris uit. Dit biedt voordelen bij ziekte of vakantie want jij draait zelf niet op voor deze kosten. Daarnaast benoemen wij ook graag dat gedurende het gehele project jij als opdrachtgever de mogelijkheid hebt om een project te beëindigen met een maand opzegtermijn. Op het moment dat je personeel in dienst neemt zit je na de proefperiode van een maand voor een langere periode aan het personeel vast.

Opties voor detachering van IT-personeel

Binnen detachering hebben wij als LindenIT twee opties: DetaVast en detachering voor bepaalde tijd. Dit houdt het volgende in:

  • DetaVast: Bij deze optie neem je iemand in dienst en kan je deze persoon na 1500 uur kosteloos overnemen
  • Detachering voor bepaalde tijd: Heb je een korter project waarbij je wat extra handen nodig hebt? Dan is detachering voor bepaalde tijd een goede optie voor jou. Bij deze mogelijkheid detacheren wij mensen voor de duur van een bepaald project of tot wanneer je het personeel nodig hebt. Je zit nergens aan vast, dat maakt het wel zo lekker makkelijk.

Detachering vs. Werving & Selectie vs. Eigen werving van IT-personeel

Je hebt nieuw personeel nodig en nu? Welke optie ga je kiezen? Om jou een beter totaaloverzicht te geven, hebben wij de voor- en nadelen alvast voor je op een rijtje gezet:

Detachering Werving & Selectie Eigen werving
Maandelijks opzegbaar Zit na proeftijd vast aan personeel Zit na proeftijd vast aan personeel
Je betaalt alleen voor gewerkte uren Verantwoordelijk voor alle personeelskosten: ziekte uren, vakantie uren etc. Verantwoordelijk voor alle personeelskosten: ziekte uren, vakantie uren etc.
Geen ziekterisico waarbij je twee jaar moet doorbetalen Ziekterisico Ziekterisico
Tijdsbesparing: Gehele wervingsproces wordt uit handen genomen Tijdsbesparing: Gehele wervingsproces wordt uit handen genomen Tijd investeren in wervingsproces advertenties etc.
Minimaal 1500 uur via ons Direct bij jou in dienst geen extra tarief bovenop de uren Direct bij jou in dienst geen extra tarief bovenop de uren
Opleidingen gefinancierd Zelf opleidingen financieren Zelf opleidingen financieren

Als je deze drie opties met elkaar vergelijkt is detachering een iets duurdere optie in bijvoorbeeld het uurtarief. Maar omdat jij niet verantwoordelijk bent voor kosten van: werving, ziekte, opleidingen, vakantie etc. verschillen de kosten al veel minder. Ook de flexibiliteit biedt veel voordelen. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden en kosten voor jouw organisatie? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!